Hosting = " de bouwgrond van je website "

Het belangrijkste :

De vertaling van het Engelse woord " host " naar het Nederlands is letterlijk " Gastheer ". Zoals in de reële wereld zorgt de gastheer voor de service en verwelkomt deze zijn gasten.

De gastheer van je website is ook belangrijk, die zorgt ervoor dat je website steeds online is. Bij een huis-tuin-keuken gebruik van een website voldoen de meeste eenvoudige hostings.

Als je een iets minder eenvoudige site begint te maken, en daarmee bedoel ik als er extra scripts naar databases worden gebruikt, moet je toch gebruik maken van een hostingbedrijf dat mee is met de laatste technieken en software op hun hosting.

Keuze hosting :

Veelal wordt er bij de keuze van hostingbedrijf gekeken naar het aantal gigabites dat men kan krijgen voor de laagste prijs. Laat u daar niet door misleiden, want het is net de kunst om de webpagina's zo klein mogelijk te houden om de inlaadtijd van je website bij je bezoeker zo kort mogelijk te houden.

Veel belangrijker is de bandbreedte dat voorzien wordt of kan voorzien worden. Dit is nodig om een groot aantal bezoekers dat terzelfdertijd uw website willen bezoeken, op te vangen.
Denk aan een ticketverkoop van een artiest, als die site op dat moment op een " zwakke " hosting staat zullen er niet veel mensen hun ticket kunnen bestellen / kopen.